keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pikkusiskon uusi fleda vol. 89069

Aika monta kertaa on tullut täällä blogissakin postailtua hiuksista, joita olen tehnyt pikkusiskolleni. Kaikki eivät ole edes päässeet tänne asti. Esimerkiksi viimeksi pari kuukautta sitten värjäsimme siskoni hiukset violeteiksi, mutta niistä ei huomattu napata kuvia. Nyt tukka oli ihan jäätävän näköinen. :D Ensin tyvessä oli kaksi senttiä valkoista eli siskon omaa väriä, sitten oli viisi senttiä violettia ja latvassa toiset viisi punaista. Violetti oli nimittäin tässä ajassa kadonnut totaalisesti tuon vanhan punaisen päältä.




Siskoni kaveri oli leikannut jokin aikaa sitten hänen sivusiilinsä uusiksi ja sisko oli tykästynyt omaan luonnolliseen hiusväriinsä siinä. Muistan ehdottaneeni jo aikoja sitten, että jätettäisiin se oman väriseksi ja nyt sisko sitten vihdoin suostui, jei! :) Ajelin sivusiilin nyt entistä lyhyemmäksi ja se tuo muuten punaiseen tukkaan kyllä tosi kivan kontrastin! Eli palasimme siis vanhaan hyväksi todettuun punaiseen väriin takaisin. :)




tiistai 28. toukokuuta 2013

Peitetehtävissä

Olipas kekseliäs otsikko, haha. :D Tämä postaus on siis omistettu Wet n Wild Cover All Concealer Palette -peitevoiteelle. Ostin kyseisen voiteen viime viikolla Seppälästä alle kuudella eurolla ja olen todennut tämän aivan huipuksi!


Mulla on muuten ihan hyvä iho, mutta ongelmana siinä on punoitus poskipäissä, nenässä ja hiukan leuassakin. Lisäksi mulla on ollut ihan pienestä asti tosi tummat silmänaluset. Tässä kuvassa mulla on täysin meikitön (ja punoittava!) nassu:


Tässä taas olen levittänyt nenään, poskiin ja leukaan punaisuutta neutraloivaa vihreää peitevoidetta. Silmänalusiin olen laittanut sekaisin noita "ihonvärisiä" voiteita. Ero on huomattava! Ja tässä en tosiaan ole edes vielä puuteroinut kasvoja.


Mee like! Muita samaan palettiin hurahtaneita? :)

maanantai 27. toukokuuta 2013

Kahdet kiharat

Olen tässä lähipäivinä kuvannut kahdelle eri asiakkaalle tekemääni väriä, leikkausta ja kiharakampausta. Eka asiakas saapui paikalle pitkän tummahkon tyvikasvun ja haaroittuneiden latvojen kanssa. Tein paljon raitaa tyvelle ja sävytin vielä kaikki hiukset viileän vaaleiksi. Leikkasin latvasta kymmenisen senttiä ja kerrostin hiuksia, jotta ne eivät olisi niin raskaan tuntuiset. Lopuksi tein pehmeää kiharaa ihan vain arkikäyttöön. :)



Toiselle asiakkaalle olimme jo aiemmin tehneet uuden värin hiuksiin: päälle tummanruskeaa ja alle punaista. Nyt vielä syvensimme näitä värejä (ja luonnollisesti värjäsimme tyvikasvun piiloon). Sivusiiliin taiteilin tällä kertaa asiakkaan toivomuksesta vähän kiemuraa. Asiakas oli menossa häihin vieraaksi ja hän toivoi kampaukseksi klassista kiharakampausta, jossa pääliosa vedettäisiin taaksepäin ja kiharat saisivat olla avoinna takaosassa. Tästä kiharasta huomaa hyvin edelliseen verraten, että se on tarkoitettu kestämään juhlakampauksen lailla eikä ole niin huoleton kuin ekan asiakkaan kihara. Itse tykkään molemmista tyyleistä, entäs sinä? :)





keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Naamaspämmi

Tiedättekö sen tunteen, kun joskus on nätti päivä tai ruma päivä? Eli oma naama vain jostain syystä tuntuu itsestä erityisen hyvältä tai kamalalta jonain päivänä. Mulla oli tänään sellainen nätti päivä, joten teki mieli napata muutama kuvakin. Ne, joita ei kiinnosta mun nassukuvat, voivat lopettaa tämän postauksen selaamisen tähän. :)




tiistai 21. toukokuuta 2013

Hanna rannalla

Kerrankin tarpeeksi lämmintä vapaapäivänä! :) Istuskelin tänään yksikseni rannalla ja nautiskelin auringosta. 



Mulla oli naposteltavana pensasmustikoita. Oli kyllä suolaisen hintaisia, mutta mansikatpa ne vasta olisivatkin maksaneet mansikoita. Ehheh.


Uskolliset kesätassuni. 

Kesävarpaat asiaankuuluvalla lakalla ja rakkolaastarilla. :D


Mitähän sitä huomenna keksisi? Työt kutsuvat vasta torstaina. :)

maanantai 20. toukokuuta 2013

Löytäjä saa pitää!

Tulipas tehtyä kivoja löytöjä pitkästä aikaa! Mun uskollinen Lumenen Red Neutralizer -peitevärini on aivan lopussa ja ajattelin testata tällä kertaa puolet halvempaa versiota eli Wet n Wild -merkin Cover All Concealer Palettea. Kokeilin jo tuota vihreää tuosta kasvoilleni ja hyvältä vaikuttaa. Mun suurin iho-ongelmanihan on siis punoitus ja tuo kyllä näyttää peittävän sen mielettömän hyvin. Hintaa putelilla oli oikein kohtuullisesti 5,95 euroa. Ostin tooooosi pitkästä aikaa uuden ripsarinkin eli Lumenen Blackest Black Extra Volume Mascaran. Mulla on ollut tämä joskus aiemminkin, mutten enää muista yhtään, mitä siitä tykkäsin. Ostoskoriini tämä valikoitui puhtaasti sen vuoksi, että hintalappu näytti 4,90 euroa.


Lauantain kirppiskierros tuotti yhden erittäin mielekkään osuman: mustan minihameen harsomaisella kankaalla. Tällaista olenkin etsinyt jo pitkään ja nyt ei tarvinnut miettiä kahdesti, kun hintaa hameella oli 1,50 euroa. Hamonen läpäisi eilen myös Hanna <3 pepperonipitsa -testin osoittamalla loistavaa venyvyyttä vyötärönauhassaan. ;)


Tänään tuli taas kierreltyä kahdella eri kirppiksellä. Heti ekasta pöydästä bongasin tämän ihanuuden. Mustaa, niittejä, vetoketju ja vilpoisa kangas kesäterasseja mielessä pitäen. Jes! Tämä kustansi myöskin 1,5 egeä.


Selän vetskariyksityiskohta. <3


Tänään tein myös toisen kirppislöydön, josta voi kyllä jo sanoa, että aivan uskomaton tuuri! Mähän valmistuin jo huhtikuun lopussa, mutta menen kuitenkin vielä tämän kuun viimeinen päivä valmistujaistilaisuuteen koululleni muiden meidän luokkalaisten kanssa. Niinpä hakusessa on ollut uusi mekko näitä valmistujaisia ja muitakin kesän juhlia ajatellen. Olen katsellut miljoonia kertoja netissä muutamia ihania mekkoja, mutta niiden hinnat pyörivät 50-100 euron välillä. Päätin siis vain tyytyä katkerin mielin johonkin vanhaan kolttuuni. Kunnes törmäsin tänään SIIHEN. Se roikkui kirppiksellä henkarissa kutsuen mua luokseen, olihan se juuri yksi niistä mun netissä kuolaamistani mekoista. Otin sen käteeni ja huomasin sen olevan omaa kokoani. Sitten huomasin siinä roikkuvat hintalaput, jotka kielivät sen olevan täysin käyttämätön. Sitten katsoin myyjän laittamaa hintatarraa, joka kertoi summaksi kokonaiset 10 euroa. Ei varmaan ole yllätys, että kiikutin mekon samantien kassalle ja jo muutamaa minuuttia myöhemmin tanssin kotona peilin edessä se päälläni. :D Kuvaa en teille vielä näytä, sillä täytyyhän salaisuus säilyttää "valmistujaispäivääni" saakka. ;)

cambio.com
Mitäs piditte löydöistäni? :)

torstai 16. toukokuuta 2013

Takajeejeejeeee

Sain eilen vähän lisäkkeitä sinettipidennysten muodossa omaan takatukkaani, joka on ollut hyvin toispuoleinen. Tältä se nyt sitten näyttää:



So happyyyyy! :) Kasvatusprosessi jatkukoon, sillä tavoitteena on tosiaan sivusiiliä lukuunottamatta saada rikkonainen hiukan nykyistä pidempi hiusmalli, jossa ihan kaikki olisi sitä omaa hiusta.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Värjäys kotona vai kampaamossa?

Olin ostanut hiusmessuilta pari purkkia mustaa hiusväriä pahan päivän varalle. Nyt se paha päivä sitten tuli, kun meni hermot jäätävään tyvikasvuuni. Niinpä ajattelin sitten itse hoidella sen pois päiväjärjestyksestä. Siinä värjäillessä aloin miettiä, että kuka hullu oikeasti värjää tukkaansa kotona, kun on mahdollisuus mennä kampaamoon. :D Keräsin kotivärjäyksen ja kampaamovärjäyksen plussia ja miinuksia tähän.



Kotivärjäys:

-sotkuisuus (väriä oli niin niskassa, otsassa, olkapäällä, ranteissa, vessan lavuaarissa kuin seinässäkin...)
-mahdollisuuksien rajallisuus (itse omaan päähän on tosi vaikea esim. laputtaa raitoja ja muutenkin hiusten takaosan värjäyksen seurauksena on niskat ihan jumissa, kun joutuu pitämään peiliä toisessa ja sutia toisessa kädessä sohiakseen värin edes sinne päin)
-kotivärit (juuri koskaan ei saa hyvää värjäystulosta ostamalla vain yhden purkin väriä, koska A) se ei riitä mihinkään ja B) esim. tyvelle täytyy yleensä laittaa eri väri kuin pituuksiin. Jos ei ole itse kampaaja, voi olla tosi vaikea lisäksi löytää oikeanlaisia värejä. Ja mitä sitten jos purkki loppuu kesken puolen pään kohdalla?)
-terveysriskit (kotivärjäri tuskin välittää, jos hiuspohjaa polttaa ja luultavasti ei edes tiedä, että esimerkiksi kaupan vaalennusaineita ei edes saisi laittaa hiuspohjaan niiden liian korkean hapeteprosentin vuoksi)
-vaiva (miksi tyytyä omaan äheltämiseen ja paikkojen jumiutumiseen, kun voi tehdä hiusten värjäyksestä nautinnollisen elämyksen asiantuntijan käsissä)
-aika (värin itse levittäminen on superhidasta ja vaikutusaikaakin tulee helposti Facebookkia selaillessa puolet liikaa...)
-lopputulos (hiusten värjäyksen tarkoituksena on saavuttaa hyvä lopputulos. Jos siis edes lopputulos ei ole toivottu, miksi nähdä hirveä vaiva ensin itse ja mennä sitten korjauttelemaan kampaajalle? En toki sano, etteikö kotivärjäri voisi onnistua, mutta väitän, että epäonnistumisia näkee enemmän.)

+/-hinta (esimerkiksi tuo minun käyttämäni Four Reasonsin kotiväri maksaa n. 10 €. Pitkään tukkaan tarvitsee 2-3 purkkia väriä eli menee 20-30 €. Kampaamossa pelkkä yhdellä värillä värjääminen maksaa siis tuplasti enemmän, mutta usein käy kyllä niin, että ensin maksetaan siitä kotiväristä ja sitten vielä päälle se kampaamohinta, kun mennään korjaamaan pilalle mennyttä väriä...)

Kampaamovärjäys:

+saa itse vain olla ja nautiskella (kampaaja hoitaa homman ja itse voit keskittyä vaikka lueskelemaan lehteä, juomaan kahvia tai juttelemaan. Sinun ei myöskään tarvitse siivota itse mitään, mikä on varmasti esimerkiksi jokaisen muiden jälkiä yleensä siivoavan äidin unelma.)
+asiantuntijan neuvot ja taidot (sinun ei tarvitse itse ymmärtää värikemiasta hölkäsen pöläystä, ammattilainen hoitaa värien sekoittelun puolestasi, vastaa turvallisuudestasi ja kertoo sinulle sopivat kotihoito-ohjeet ja -tuotteet.)
+aika (kampaaja on varmasti lähes poikkeuksetta nopeampi levittämään värin ja pesemään sen tarkasti pois päästä kuin itse olisit)
+lopputulos (tämä on syy, miksi hiuksia värjätään. Kampaajalla saat uusia ideoita juuri sinun tukkaasi ja neuvot siitä, mikä sinulle sopii tai ei sovi. Lopputulos on ammattilaisen käsialaa. Et kai itse alkaisi vaikka paikata reikää hampaassasikaan? Niinpä.)
+palvelun jatkuvuus (mitä sitten pitää tehdä, kun väri on kulahtanut tai hiuksissa on tyvikasvu? Uuden ajan varaamalla saat varmistettua, että hiukset saavat aina vähintään sen yhtä kivan lopputuloksen kuin edelliselläkin kerralla.)

-hinta (kampaamovärjäyksessä hinta on yleensä tuplat kotivärjäykseen, mutta entä jos lopputulos on myös tuplasti parempi kuin itse tehty? ;) )


Nyt kaikki rohkeasti kommentoimaan vaan. Kokemuksia ja mielipiteitä on aina kiva kuulla! :)

perjantai 10. toukokuuta 2013

Terassilla

Keskiviikkoiltana tuli käytyä maistelemassa sidukkaa uudella terassilla. Aurinko häikäisi, joten siitä tämä käsiefekti. :D


Tänään myös suunnitelmissa yksille meneminen, mutta myös aikainen nukkumaanmeno, sillä huomenna on työpäivä. Hauskaa perjantai-iltaa kaikille! :)

torstai 9. toukokuuta 2013

Liukua & kiharaa

Eilen tein töissä värjäyksen serkulleni. Viimeksihän teimme oranssia liukuväriä tummalla tyvellä:


Oranssi oli haalistunut jo aika lailla ja tyvikasvuakin oli tullut muutama sentti. Tällä kertaa serkkuni toivoi perinteisempää liukuväriä vaaleilla latvoilla. Tein työtä käskettyä ja lopuksi taiteilin vielä muotoiluraudalla kiharat. :)





Tuli tosi kiva lopputulos meidän mielestä. Mitäs sinä sanot? :)

tiistai 7. toukokuuta 2013

Elossa!

Päätin vain ilmoittaa täällä blogin puolella olevani elossa, vaikka onkin ollut muutaman päivän postaustauko. :D Tähän päivään on mahtunut muun muassa palaveri työpaikalla, heliumpallolla leikkimistä, vanhojen vaatteideni netissä kauppaamista ja postitusta, päiväunet, kirppiskäynti, yksin rannalla fiilistelyä, puhelu isosiskolta, toririnkiä hyvän kaverin kanssa, suklaajätskiä ja nyt sekopäistä leffaa telkkarista. See u! ;)

dumpaday.com

torstai 2. toukokuuta 2013

Sain kukkia!

Tänään tarjosin kahvia ja sain kukkia. :)

Äiti toi ihanan orkidean, jota edes mun ei kuulemma pitäisi onnistua tappamaan. :D



Isosiskolta sain kauniin pirteän värisen kukkakimpun...



...ja ylisuloisen kissakortin. <3


Kukkiakin parempaa oli kuitenkin se, että tärkeät ihmiset tulivat onnittelemaan. Tää tyttö on vieläkin yhtä hymyä! :)