sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kampaaja-suomi -sanakirja

Usein kampaajien käyttämät termit kuulostavat asiakkaan korviin aivan käsittämättömiltä. Yritän tässä avata hiukan ammattisanastoa, jotta kampaajat ja asiakkaat voisivat jatkossa kohdata entistä paremmissa merkeissä ja ymmärtää toisiaan. :)

Föönaaminen = Hiusten kuivaaminen muotoon hiustenkuivaajan ja harjan avulla

Keltaisuuden taittaminen = Ei-toivotun kellertävän värin poistaminen vaaleista hiuksista

raechelmyers.com
Kerroksittain leikattu malli = Hiusmalli, jota on kevennetty tavallaan niin, että päällimmäiset hiukset ovat lyhyempiä kuin alimmaiset.

Vaalennus = Hiuksen väriä vaalennetaan vaalennusaineella, niin että se voidaan jatkokäsitellä esimerkiksi valitulla vaalealla värisävyllä tai laittaa vaalealle pohjalle kirkas shokkiväri. Vaalennettu hius on yleensä ilman jatkokäsittelyä hyvin kellertävä.

hairstylistsalary.com
Lämpösuoja = Aine, jota laitetaan hiuksiin ennen föönaamista tai muiden lämpötyökalujen käyttämistä, jotta hiukset eivät vahingoittuisi laitteiden tuomasta lämmöstä.

Kiharan puristeleminen = Kiharan hiuksen muotoilu kosteana sitä (muotoilutuotteen kera) varovasti kämmenessä painellen, jotta kihara tulisi kunnolla esiin eli jäisi kimmoisaksi ja kauniiksi vielä kuivassakin hiuksessa.

healthcare9.com
Hiusten harjaus edeten latvasta tyveen = Ensin harjataan hiusten latvat, jotta saadaan mahdollisesti siellä olevat takut auki ja sitten vasta harjataan hiukset tyvestä latvaan, jotta kampa ei törmäisi latvassa oleviin takkuihin saaden aikaan entistä pahemmat takut.

Hopeashampoo = Vaaleille hiuksille tarkoitettu shampoo, joka poistaa hiuksista ei-toivotun keltaisuuden tehden niistä puhtaan vaaleat.

dreamstime.com
Jätettävä hoitoaine = Hoitoaine, jota ei huuhdella lainkaan hiuksista pois, vaan jätetään niihin vaikuttamaan aina seuraavaan pesuun asti.

Tupeeraaminen = Hiuksia kammataan vastakarvaan, jotta saadaan aikaiseksi takku, joka peitetään silotetuilla hiuksilla. Näin saadaan tuuheamman näköiset hiukset ja pitoa kampaukseen.

Kysykää rohkeasti, mikäli joku teitä mietityttävä termi jäi tästä puuttumaan! :)

6 kommenttia: