lauantai 26. toukokuuta 2012

Mitä jokaisen naisen kylppäristä pitäisi löytyä?

Nyt puhutaan suoraan asioista niiden nimillä. Mitä tavallinen Maija Meikäläinen tarvitsee kylppäriinsä, kun puhutaan hiusten hoitamisesta ja laittamisesta? Tässä kokoamani lista, olkaa hyvät!

-Shampoot. Suurimmalla osalla nykynaisista on värjätyt hiukset. Siispä värisuojan sisältävä shampoo on ehdoton, jotta saat hiusväristäsi maksimaalisen hyödyn. Jos hiuksillasi on erityistarpeita on paras vaihtoehto tietysti shampoo, joka sisältää sekä värisuojan, että haluamasi ominaisuuden (kuten kosteuttavuus, tuuheuttavuus, siloittavuus, vahvistavuus jne.) Lisäksi tarvitset silloin tälloin käytettävän syväpuhdistavan shampoon, joka poistaa hiuksistasi muotoilutuotejäämät, mahdollisia vesiputkista irronneita metalleja, ilmansaasteita, klooria (jos olet innokas uimari) jne. Blondeille tai blondit raidat omaaville myös hopeashampoo on erittäin tarpeellinen. Se poistaa hiuksista ei-toivottua keltaista sävyä tehden niistä puhtaan vaaleat.



-Poispestävät hoitoaineet. Hoitoaineissa myös värisuojan sisältävä hoitoaine on avainsana ja näissäkin voit valita myös muita haluamiasi ominaisuuksia, esimerkiksi ekstrahoitoa, jos tukkasi on kovin kuiva. Tehohoitoaine kuuluu myös joka naisen vakiokalustoon, varsinkin jos hiukset ovat pitkät, vaalennetut tai muuten huonokuntoiset. Sitä ei tarvitse käyttää kuin esimerkiksi kerran viikossa.

-Jätettävä hoitoaine. Jätettäviä hoitoaineita on suihkutettavia, voidemaisia, öljymäisiä... Se antaa hiuksillesi parhaan mahdollisen hoidon vielä poispestävän hoidon ohella. Jätettävä hoitoaine kannattaa levittää aina pyyhekuivaan tukkaan ennen kampaamista, sillä se helpottaa huomattavasti kampaamista, varsinkin jos tukka takuttaa paljon. Monet jätettävät hoitoaineet voi levittää myös kuiviin hiuksiin ennen selvittämistä.




-Tuote föönauksen alle. Mikäli föönaat hiuksiasi, on lämpösuoja ehdoton. Sen lisäksi voi useimmissa tuotteissa valita myös haluamansa ominaisuuden, mikä useimmiten on pitoa. Jos haluat hiuksiisi kohotusta on lämpösuojan sisältävä tyvisuihke tai -vaahto hyvä vaihtoehto. Pitkälle tukalle taas sopii esimerkiksi silottava seerumi tai voide, jossa myöskin on se lämpösuoja. Mieti, mitä toivot hiuksiltasi, haluatko että ne menevät kiharalle tai silottuisivat suoriksi? Toivotko tuuheutta vai wetlookkia? Valitse tuote sen mukaan.

-Kuivashampoo/hiuspuuteri. Kaikille tulee joskus niitä päiviä, kun tukka on likainen ja päätä myöden, eikä ole aikaa pestä sitä. Avun tuo kuivashampoo tai hiuspuuteri. Niitä on suihkutettavia ja ripoteltavia, mattaisia ja kiiltoa tuovia. Kaikissa on kuitenkin sama idea: ne imevät rasvaa hiuksista ja antavat samalla tukea ja kohotusta. Ne ovat kiireessä kullan arvoisia tuotteita!




-Tuote raudan alle. Valtaosa nykynaisista käyttää muotoilurautaa lähes päivittäin. Raudan alle on tärkeää olla tuote, joka antaa lämpösuojan sekä pidon. Teitpä raudalla sitten suoristusta, kiharrusta tai kääntelet lyhyen hiuksen tyveä kuohkeammaksi, on hyvä olla tuote, joka suojaa hiukset lämmöltä ja pitää ne haluamassasi muodossa koko päivän. Esimerkiksi suoristussuihke on oiva apuväline raudan kanssa käytettäväksi.

-Hyvä muotoilutuote. Varsinkin jos hiuksesi ovat lyhyet tai lyhyehköt, on hyvä muotoilutuote, jota työstetään kuivaan tukkaan todella tarpeellinen. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset vahat, liimat, muotoiluvoiteet ja geelit. Niitä voi toki käyttää harkitusti pidempäänkin hiukseen. Kerrostettuun hiukseen erilaiset rakennetta esiin tuovat voiteet ovat hyviä.



-Kaksi hiuslakkaa. Tarvitset kaksi hyvää hiuslakkaa, toisen kampauksesi tekemiseen ja toisen viimeistelyyn. Työstölakan on tarkoitus olla kevyt lakka, joka tukee, mutta joka ei jämähdytä hiusta paikoilleen niin, ettet voi enää muotoilla sitä. Viimeistelylakaksi sopii vahva mahdollisesti myös kiiltoa tuova lakka, jolla saat kampauksesi pysymään aloillaan niin pitkään kuin haluat.

Kuvituksena tämän päivän asuni, joka koostuu H&M:n mekosta, Glitterin vyöstä, Cittarin sukkiksista ja ballerinoista. Viihdyin erittäin hyvin tässä todella itseni näköisessä asussa! :) Herättikö listaukseni tai asuni ajatuksia tai kysymyksiä? Antakaa palaa vaan! :)

8 kommenttia:

  1. Mulla ei ole kyllä puoliakaan noista tuotteista :D mutta kun tulen tiistaina parturiin, saat myydä mulle sitä hyväntuoksuista silkkiseerumia vai mitä se nyt oli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tarkoitat varmasti Paul Mitchellin Super Skinny Serumia, joka on aivan ihana tuote!! :) Ja ehkä puhun sut ostaan noi muutkin ;)

      Poista
  2. Kyl mä sen tien, mut en vaa oo tarpeeks laiha, et olisin tyytyväine itteeni. Ja kyl sul on parempi kroppa ku mulla!

    VastaaPoista
  3. Hei osaatko sanoa mikä sen värisuojan tekee shampoisiin ja hoitoaineisiin? Millä tavalla ne auttaa väriä säilymään? Ja sitten et kauonko lämpösuoja toimii? Jos suihkun jälkeen laitan hiuksiin lämpösuojaa niin suojaako se niitä seuraavaan pesukertaan asti? Kiitti vastauksista! -Noora-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sen osaan sanoa, että usein ne tuotteet, joissa on värisuoja ovat vähemmän puhtaaksi peseviä kuin ne, joissa värisuojaa ei luvata olevan. Eli mitä pesevämpi shampoo, sitä haalistuneempi väri. En kuitenkaan osaa esimerkiksi INCI-listasta valitettavasti nimetä mitään ainetta, mikä varsinaisesti olisi värisuoja. Voin toki yrittää selvittää asiaa. :) Lämpösuoja toimii siihen asti, kunnes peset hiukset seuraavan kerran, jolloin aiemmin suihkittu lämpösuoja huuhtoutuu käsittääkseni viemäristä alas. Hyviä kysymyksiä Noora! :)

      Poista